Turnaj ligy kadetů v Sedlčanech.

Páté kolo ligy kadetů pořádali sedlčanští 16. a 17. září. V lize kadetů jsou Pegasové průběžně 3. a tuto pozici na turnaji potvrdili.

Hned v úvodním zápase se Pegas Sedlčany utkal s Tuneláři z Radotína a Kotlářky. Po vyrovnaném začátku zápasu Radotín postupně získával převahu a ve třetí směně odskočil na vysoký bodový rozdíl, který připravil Pegasy o šanci otočit zápas (3:15). Během soboty nastopil sedlčanský Pegas ještě proti pražským Joudrs, kde se Pegasové lépe prosazovali v útoku na nakonec přesvědčivě zvítězili 9:5.

Nedělní zápasy Pegasů byly s Trhovými Svinami a hostujícími Piranhas. Proti Pigs z Trhových Svin má letos Pegas vyrovnanou bilanci a zápas tomu nasvědčoval. Při pohodlném vedení o 3 body ve druhé směně přišla mentální krize a ztráta vedení. Pegasové ve čtvrté směně otočili a v dohrávce po dvou autech měli zdánlivě jasné vedení, ale další sada chyb při jasné vidině výhry způsobila prohru 7:6.

Zápas proti Piranhas byl poznamenán horkem a únavou. Pegasové vyhráli první směnu o dva body, v ostatních směnách, ale chyběla energie a zdálo se, že i štěstí bylo na straně soupeře z Berouna, který dokázal eliminovat i dobré odpaly sedlčanských. Po dobrém zápase bylo konečné skóre 6:2.

V průběhu turnaje se do zápasů zapojila řada mladších hráčů z kategorie U13 a je dobře, že úspěšně a následující generace hráčů má veliký potenciál. Jako největší soupeř Pegasů se ukázala vlastní psychika a sebevědomí. Herní výkony byly celkově dobré, ale chyby přicházely v nevhodnou dobu.

Po základní části ligy kadetů jsou Pegasové na 3. místě za Tunellers a Pigs.

(kompletní výsledky)