Liga žáků v Sedlčanech 9.a 10. září

Turnaj 5. kola ligy žáků (U13) zahájili sedlčanští Pegasové zápasem s Hladovými Hrochy ze Sezimova Ústí a po unaveném výkonu podlehli 3:6. První prohra je však vyburcovala ke skvělému výkonu proti Slavii Plzeň, ve kterém soupeře drtivě přehráli 2:14. Sobotní zápasy ostatních družstev zamíchaly variantami možných postupů do finále tak, že v neděli Pegasům stačilo dvakrát vyhrát proti Canaries a Lobkovicím pro to, aby postupovali z prvního místa ve skupině. Během nedělního rána sedlčanští žáci porazili Canaries 16:1 a po obědě Lobkovice 3:10. Ve všech těchto zápasech malí Pegasové předváděli pohledný softball a zaslouží si obrovskou pochvalu za předvedenou hru.

Ve finále turnaje se Pegas opět střetl s Plzní a tentokrát kvalitní obrana nebyla podpořena dřívější silou v útoku. Proti nadhazovači Plzně se Pegasům nedařilo prosadit a po konci hracího času bylo skóre 2:8 pro Plzeň.

Druhé místo na turnaji kopíruje i výsledek v Lize žáků, ve které jsou Sedlčany za Plzní druzí a tedy v Lize žáků postupují do finálového turnaje.

Sedlčanští žáci v letošním roce předvedli skvělé výkony a mohou být pyšní, že i přes složení týmu z řady mladších a začínajících hráčů, dokážou týmově hrát, podporovat se a dosahovat úspěchů. I nyní je možné přihlásit se do týmu a přijít na trénink v úterý a pátek od 16 do 18 hodin. Nové zájemce rádi přivítáme.

Příští víkend v Sedlčanech hrají kadeti (U16) a následující víkend muži.

Výsledky všech zápasů v turnaji.