3. kolo ligy žáků v Sedlčanech

Před prázdninami poslední soutěžní turnaj v lize žáků pořádali sedlčanští Pegasové. Podmínky turnaje byly ztížené kvůli značné hravosti a nepředvídatelnosti počasí. Déšť a data z meteoradarů se chovali tak, že se úspěšně nedaly plánovat časy přeložených zápasů a častěji předpověď ukazovala přesný opak toho, co bylo na hřišti.

Kvůli intenzivnímu dešti se nejprve posunul začátek turnaje o 2 hodiny. Následně byl odehrán zápas Pegasů s Hladovými Hrochy (5:11), který zakončil další přívalový déšť a žluté odstíny na meteoradaru až do 16 hod. Sobotní hrací den byl přerušen a další zápasy Hrochů a Amasomy odloženy na neděli.  Po vysušení a odbahnění hřiště ještě odehráli svůj zápas Pegasové s Canaries (Canaries 8, Pegas 13).

Nedělní program turnaje byl o dohrání skupiny,  zrušeny zápasy o umístění. Po prvním zápase Amasomy a Canaries (10:8) přišla další sprcha a heroický výkon pořadatelů, když během 20 minut dokázali z oranžového bazénu opět udělat hřiště. Zbytek turnaje už pouze s malými přeháňkami: Hroši vs. Canaries 12:4, Pegas vs. Amasoma 16:6.

Bez finálových zápasů po základní skupině si první místo odvážejí Hroši do Sezimova Ústí, druhé zůstává doma Pegasům, třetí patří do Příbrami Anasomě a čtvrtí jsou Canaries z Prahy.