Žáci z Pegasu přivezli i i z druhého kola ligy první místo.

Na turnaji v Sezimově Ústí byly Sedlčany opět úspěšné. Po výhře v prvním kole v Příbrami odjeli hrát opět s chutí vítězit.

První zápas s domácími Hladovými Hrochy byl napínavým střetnutím dvou srovnatelných soupeřů, který dospěl až do prodloužení. V tiebraku se více dařilo Hrochům, a tak po pohledném zápase Pegasové poprvé nevyhráli (6:5). Druhým sobotním zápasem sedlčanských bylo střetnutí s Amasomou Příbram a zde Pegasové jasně dominovali a s koncem hracího času si připsali výhru 18:2.

Druhého hracího dne slunného víkendu nastoupil Pegas proti Canaries a i v tomto případě s přehledem zvládl celý zápas bez dramat (3:14 pro Sedlčany). Podle vývoje ostatních zápasů se klíčovým jevil zápas s Pigs Trhové Sviny, který se stal zápasem o finále na turnaji. Pravá softballová bitva s pevnými obranami a dominancí na nadhozu skončila 3:2 pro Sedlčany a poslala Pegasy do finále. Mladí Pegasové dokázali potlačit myšlenky na únavu a zvládli přejít z jednoho náročného zápasu do druhého, finálového, v dobrém rytmu a s chutí vyhrát. Proti Hladovým hrochům vytrvale tlačili v útoku s mírným vedením a během čtvrté a páté směny odskočili na sedmibodový rozdíl. Výhrou 9:3 si Pegas Sedlčany zajistil další prvenství na turnajích ligy žáků (všechny výsledky).

Za vyzdvihnutí stojí výkony nadhazovačů a zadáků, kteří na straně Pegasu dokázali zpevnit obranu proti silným soupeřům a současně celému týmu s řadou nezkušených a menších hráčů.

Příští turnaj ligy žáků bude v sedlčanské Pegas aréně (Sportovní areál Luční) 1. a 2. června.