První kolo ligy žáků a výhry pro SK Pegas Sedlčany.

O víkendu 27. a 28. dubna družstvo žáků ze sedlčanského Pegasu odehrálo svůj letos první turnaj. Pro některé nováčky šlo o první zápasy vůbec. Turnaj se odehrál v Příbrami za příjemného téměř až letního počasí.

Pegasové ve svém prvním zápase nejprve nastoupili proti pořadateli (Amasoma Příbram) a během hry výrazně dominovali. Zkušenější hráči v týmu vedly své menší spoluhráče a v každé směně se vystřídal na pálce kompletní útok Sedlčan (Pegas  18 : Amasoma 3). V druhém utkání proti Canaries z Prahy Pegasové pokračovali ve stejném duchu a opět jasně přehráli své méně zkušené soupeře. Pegas si připsal druhou výhru se stavem 19:1. Na neděli pak pro Sedlčanské byly rozepsány dva zápasy s Hladovými Hrochy, nejprve o umístění ve skupině a dle dosavadních výsledků měli obě družstva bez ohledu na výsledek zápasu jasné finále.

První nedělní zápas sedlčanských byl zahájen se zpožděním z důvodu předcházející neukončitelné bitvy Amasomy a Canaries (po 2,5 hodinách a 3 tiebracích skóre 20:21). Pegasové i proti Hrochům představili silnější jádro zkušenějších hráčů a vyhráli 2:9. Ve finále turnaje to  už bylo oproti předchozím zápasům o dominanci nadhazovačů. Přicházely strikeouty na obou stranách a méně „drzého“ běhání po metách. Po 5 směnách si Pegasové připsali další výhru v řadě a slaví první turnajové vítězství (kompletní výsledky).

Družstvo s řadou nováčků předvedlo především to, že zkušenější hráči dokážou vzít odpovědnost na sebe a vést své začínající spoluhráče ve hře. Na tomto turnaji měli těchto opor sedlčanští více než jejich soupeři. Malí a začínající Pegasové se v zápasech brzy rozkoukali a ukázali dobrý potenciál pro hru. V Pegasu roste talentovaná generace dobrých hráčů.

Příští vystoupení Sedlčan bude o víkendu 4. a 5. května v Radotíně na turnaji kadetů. Zde naši mladí mohou také příjemně překvapit, i když v konkurenci starších kadetů to budou mít mnohem těžší.