T-ballové turnaje škol v Sedlčanech.

Během posledního zářijového týdne uspořádal klub SK Pegas Sedlčany seriál turnajů místních škol v T-ballu, průpravné hry pro softball a baseball mladších hráčů. Při T-ballu hráči odpalují ze stativu a nemusí se tedy potýkat s těžkými nadhozy.

V pondělí dopoledne se na hřišti ve sportovním areálu Luční střetla 4 školní družstva 1. ZŠ Sedlčany, 2. ZŠ Propojení, ZŠ Dublovice a ZŠ Chlum v nejmladší věkové kategorii 1. – 3. tříd. Po úvodním rozkoukávání se kluci a holky postupně orientovali ve hře a zvládali zahrát i řadu zajímavých akcí. Do finále se propracovaly obě základní školy ze Sedlčan před třetí ZŠ Chlum a ZŠ Dublovice. Po vyrovnaném utkání byla šťastnější 2. ZŠ Propojení, která zvítězila 12:11.

Během úterního hracího dne se střetla pětice družstev hráčů 4. a 5. tříd z obou sedlčanských základních škol, ZŠ Dublovice, Jesenice a Kosova Hora. Tentokrát se hrálo na dvou hřištích a po celkem 12 odehraných zápasech na stupních vítězů stála 1. ZŠ Sedlčany před ZŠ Kosova Hora, ZŠ Dublovice, ZŠ Jesenice a 2. ZŠ Propojení.

Středeční turnaj hráčů 6. a 7. tříd už v řadě okamžiků připomínal hru profesionálních hráčů. Kluci a holky bez problémů ovládali i složité herní situace a padl dokonce i homerun po odpalu vzduchem mimo hřiště. V tomto turnaji bez porážky dominovala 2. ZŠ Propojení před trojicí družstev ze ZŠ Jesenice A, GaSOŠE Sedlčany a 1. ZŠ Sedlčany, která měla po základní části shodný poměr výher a porážek. Ve finále tedy 2. ZŠ propojení přehrála A tým draků z Jesenice a v souboji o 3. místo gymnázium zvítězilo nad 1. ZŠ Sedlčany. Na pátém místě se umístilo družstvo ZŠ Jesenice B.

Pořadatel SK Pegas Sedlčany, ale nezapomíná ani na ostatní žáky místních škol a na pondělí 2. října připravil turnaj ve slowpitchi pro hráče a hráčky základních škol s horním věkovým limitem do 9. tříd a paralelních tříd gymnázia. Na turnaj je přihlášeno 6 školních družstev a uvidíme v pondělí, jak se mladí sportovci poperou s nadhazováním a odpalováním nadhozených míčů.

Veliký dík patří všem dobrovolníkům z SK Pegas Sedlčany, kteří zajistili veškerou organizační část od rozhodování zápasů po přípravu a přestavování hřišť na každý hrací den.